25 juli 2013

Rödavinbärssylt

Här i Danmark kan vi inte skryta med några större lingonskogar men då är röda vinbär ett bra alternativ. Jag tycker det är gott både till klassiska köttbullar och till vilt.


 

Imorse innan strandturen plockade jag en liten hink med fina röda bär. Solen strålade och fast det var tidigt så var det redan varmt och helt stilla. Alldeles för varmt för bärplockning så som sagt, en liten hink...




Recept på rödavinbärssylt:

2 liter röda vinbär
2 dl vatten
500 g syltsocker
1 krm natriumbensoat

Gör så här:

Skölj dom repade bären om det behövs och lägg dom i en gryta.
Häll på vattnet och koka i ca 5 min.
Häll i sockret och koka i ca 15 min.
Ta kastrullen från plattan och skumma.
Blanda natriumbensoat i lite av sylten och rör ner detta i resten av sylten.
Häll  upp i varma väl rengjorda burkar.


 


Sommarsmak som passar bra att avnjutas under kyliga höstmånader!


1 kommentarer